Natuurlijk Bekappen

Paarden lopen in de natuur op vele soorten ondergrond en dat al duizenden jaren lang. Zonder ijzers, zonder bekapspullen, zonder hoefschoenen etc. Allerlei problemen die wij, gebruikers van paarden, nu kunnen benoemen zijn feitelijk door ons ontstaan. In de (vrije) natuur zijn deze problemen er niet. Door goed wetenschappelijk onderzoek wordt meer en meer duidelijk hoe een hoef werkt en waarop te letten.

 

Natuurlijk Bekappen

Ook zijn er verschillen geconstateerd bij wilde paarden en gedomesticeerde paarden. Dit zette sommige onderzoekers aan het denken: Als de hoefvorm van wilde paarden anders is dan bij gedomesticeerde paarden, en wilde paarden hoeven hebben die bestand zijn tegen dagelijks 50 kilometer over rotsgronden en daarbij uiterst gezond zijn, wat zou er dan gebeuren als we gedomesticeerde paarden dezelfde hoefvorm en een vergelijkbare levenswijze geven als hun wilde soortgenoten?

Er zijn veel stromingen, meningen en ook onkunde te vinden over paardenhoeven. Wel ijzers, geen ijzers, blootsvoets lopen etc. Wat je laat doen met een paardenhoef, doe je goed onderbouwd en met een rede. Want: No foot, no Horse. Door de manier hoe paarden worden gehouden en bereden zie je problemen ontstaan, die ook weer verschillend kunnen worden opgelost.


 

Lees verder

 

 

 

maak een afspraak