Hulpverlenen met paarden

Vertrouwen is essentieel om te kunnen functioneren. Vertrouwen in jezelf maar ook vertrouwen in de ander. Vertrouwen ontstaat vanzelf wanneer er wordt gewerkt met het paard als hulpverlener. Waarom?
Het paard heeft van nature een fijne en precieze manier van communicatie op een non-verbale wijze. Een paard is heel consequent in zijn reacties. Alleen met de juiste aanwijzingen reageert het paard op de manier die jij wilt. En altijd met dezelfde reactie. Duidelijkheid dus wat vertrouwen geeft.

 

Hulpverlenen met paarden

Het paard reageert op de signalen die wij laten zien én voelen. Op een fysieke aanwijzing, bijvoorbeeld een beweging van onze handen/ hoofd. Op de signalen die wij met onze ogen en gezicht laten zien. Maar ook op de signalen die wij met ons gevoel uitstralen. Geven wij een fysieke aanwijzing aan het paard dat wij graag willen dat het paard meeloopt maar zijn wij heel bang dat het paard iets anders doet. Dan zal het paard niet meelopen. Ons gevoel geeft namelijk niet het vertrouwen aan het paard dat het ook daadwerkelijk vertrouwd is dat het kan meelopen. De signalen die dan uitgestraald worden zijn namelijk niet hetzelfde; niet congruent aan onszelf.

 

Wat bieden wij?

  • Onbewust bewust worden
  • Sessie waarbij het paard u een onvergetelijke ervaring bezorgt en u een kijkje laat nemen in uw onderbewuste.
  • Zelfbewust en krachtig
  • Een training bestaande uit meerdere sessies waarbij het bewust worden van gedragspatronen centraal staat. Met het paard als leermeester leer je deze patronen te herkennen en om te zetten in krachtige, van uit je gevoel, stappen.
  • Zelf sterk in regie
  • Een training speciaal voor mensen met een andere sociale beleving zoals autisme, die weer zelf de regie over hun leven willen voeren. Zelfvertrouwen en kennis van het eigen willen en kunnen ga je leren door het paard als leermeester.

 

 

Lees verder

 

 

Aanvragen informatie