Coaching met Paarden: Het zuivere antwoord op je vraag

De kracht en effectiviteit van onze paarden is met geen enkele uitleg te vangen of in in woorden te beschrijven. Dat moet je ervaren!
Natuurlijk zijn er mensen die hun eigen ervaring erg goed onder woorden kunnen brengen. Climmy Hansen, communicatiespecialist bij Puur C Communicatie, maakt het heel invoelbaar. Mooi!

 

Coaching met paarden: het zuivere antwoord op je vraag

Hoe ik de sessie ‘coaching met paarden’ heb ervaren? Het was indrukwekkend!
Nooit gedacht dat een paard mij kon helpen met het stellen van grenzen. Want dat was de vraag waarmee ik de wei in stapte.

Er kwam meteen een groot zwart paard naar me toe en bleef op 10 cm afstand voor mij staan. Wow, dat imponeert. Ik keek recht in zijn neusgaten. Het paard stond letterlijk in mijn persoonlijke ruimte. Aan mij de opdracht om ruimte te creëren en de grenzen aan te geven. Coach Roger geeft een paar rake aanwijzingen. Maar je moet het wel zelf doen en ervaren wat er gebeurt.

Met EnergyDrives en paardenkracht

Paarden zijn erg gevoelig en reageren direct op jouw handelen en gemoedstoestand. De kunst was, het paard weg te duwen en in zijn voetstappen te gaan staan. Ik deed een voorzichtige poging maar die maakte geen indruk. Het paard kwam nóg dichterbij, hij vond het veel te leuk. Met hulp van Roger lukte het om op de juiste manier te handelen. Ik duwde het paard stevig weg en stapte in zijn voetstappen. Toen had ik voldoende ruimte. Ik bedankte hem voor het nemen van afstand. Het voelde als een overwinning.

Het paard draaide zich om en liep rustig weg. Missie voltooid en geslaagd. Binnen een half uur was ik een ervaring rijker. Ik weet nu dat ik heel duidelijk moet zijn in het aangeven van grenzen en vooral rustig en vriendelijk moet blijven. Deze manier van coaching werkt voor mij omdat je fysiek bezig bent en direct effect hebt. Paarden reageren heel direct, puur en eerlijk. Daar kunnen wij als mensen nog veel van leren.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather